Profitразделитель ссылочного текста №_12_2023, decembrie 2023

În căutarea cadoului potrivit

Natalia CIUBAROV | Sărbători & Bucurii

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi şi, ca în fiecare an, luna decembrie este cea în care ne epuizăm cel mai mult bugetele ca să cumpărăm cadouri celor dragi. De fiecare dată, înainte de Crăciun, ne întrebăm disperaţi ce să cumpărăm, cum să economisim şi, nu în ultimul rînd, cum să impresionăm. Deşi tuturor le place să primească daruri, procesul de căutare a cadourilor deseori dă mare bătaie de cap. Revista Profit vă vine în ajutor, realizînd un digest a ce se poate de cumpărat în Moldova la preţuri pentru toate buzunarele.

Trăind în epoca comunicării on-line, am decis să vedem ce soluţii ne oferă internetul la acest capitol. Deloc surprinzător, sîntem în pas cu timpul, astfel încît putem găsi o sumedenie de opţiuni în lumea virtuală. În plus, nu trebuie să înfruntăm aglomeraţia înainte de sărbători, ci stăm comozi în faţa calculatorului şi printr-un singur click cerem să ni se livreze comanda la domiciliu. Vă recomandăm să cheltuiţi cîteva ore navigînd pe net, timp în care vă faceţi plinul cu daruri şi aţi epuizat problema.

Pentru bugete îndestulate

 Cei care şi-au planificat bugete mărişoare de sărbători, pot oferi celor dragi certificate, care le oferă dreptul să practice anumite activităţi. De exemplu, pentru cei pasionaţi de senzaţii tari, site-ul www.cadouri.md propune salturi cu paraşuta în tandem sau de unul singur. Pentru această plăcere va trebui să scoateţi din buzunar de la 453 lei pînă la 2491 lei. Pe lîngă paraşutism, există posibilitatea de a opta pentru un zbor cu parapanta (420-830 lei) sau cu aeroplanul (300-420 lei). De asemenea, puteţi alege un cadou simplu, însă o metodă originală de a-l oferi, de exemplu, pe fereastră de la înălţimea etajului 16 al blocului. Serviciile alpiniştilor vă vor costa 750 lei. Dacă doriţi să petreceţi timpul cu familia sau prietenii, optaţi pentru o şedinţă foto cu un fotograf profesionist, şi nu oricare, ci cu Roman Rybalev. Plăcerea de a avea o amintire frumoasă cu cei dragi costă între 1240 şi 11050 lei.

Cadouri ornate cu cristale swarovski sînt la mare căutare în ultimii ani. De asemenea, puteţi opta pentru tablouri, pahare, vaze, stick-uri memorie USB sau breloace cu logotipurile preferate, toate împodobite cu astfel de cristale. Cheltuielile pentru asemenea cadouri variază între 100 şi 1400 lei pe site-ul www.cadoultau.md  Tot acolo găsiţi şi hrană pentru suflet – iconostase pentru casă (400-500 lei).


Pentru leneşi

Cei care preferă să se relaxeze ore în şir tolăniţi pe canapele vor aprecia să primească în dar fotolii puf. Acestea sînt comode atît pentru lenevit, cît şi pentru cititul cărţilor sau privitul televizorului. Şi copiii, şi maturii se vor bucura să stea comozi în pufuri cilindrice, în formă de cuburi, pere sau gogoaşe. Mai mult, patrupezii tot pot beneficia de astfel de cadouri. Pe site-ul www.relaxtime.md această plăcere costă între 240 şi 1400 lei.

Pentru femei

Industria frumuseţii profită cel mai mult de pe urma sărbătorilor, căci femeilor le place să fie alintate cu daruri din sector. Astfel, fără mari probleme, intraţi în cel mai apropiat salon de frumuseţe sau comandaţi pe internet certificate pentru diferite servicii cosmetice sau masaj. Pentru aceasta trebuie să aveţi la dispoziţie, cel puţin, 200 de lei. De asemenea, atît magazinele virtuale, cît şi cele tradiţionale, oferă certificate pentru procurarea parfumurilor, lenjeriei, cosmeticilor etc. pentru o anumită sumă pe care sînteţi dispuşi să o cheltuiţi pentru femeile din viaţa Dvs. Totodată, niciodată nu veţi da greş dacă dăruiţi bijuterii. În ultima vreme, sînt foarte bine cotate bijuteriile, accesoriile pentru păr, mănuşile, fularele, broşele, genţile – toate cu marca hand-made. Chiar dacă ele nu sînt făcute din cea mai scumpă materie primă, sînt unice şi originale, fapt pentru care constituie un cadou de invidiat. Încă un avantaj este şi faptul că acestea pot fi găsite la preţuri rezonabile. Iată şi cîteva sugestii de unde puteţi să le achiziţionaţi  - www.bijuteria.md   www.shop-moldova.com   www.handmade-shop.md  

Pentru bărbaţi

Nu doar femeile sînt consumatoare de servicii cosmetice. Bărbaţii, de asemenea, se delectează cu un masaj, manichiură sau frizură. Astfel, ca şi în cazul sexului frumos, bărbaţii vor accepta cu plăcere certificate-cadou pentru diferite servicii în saloanele de frumuseţe. Cei care sînt proprietari de maşini vor fi încîntaţi să li se ofere certificate pentru spălarea maşinii. Site-ul www.darika.md vă propune să aduceţi în dar certificate pentru curăţarea pe interior şi/sau exterior a maşinii. Costul acestora variază între 400 şi 500 lei, sînt valabile timp de un an şi permit utilizarea serviciului de pînă la 5 ori. Încă o sugestie utilă este şi certificatul-cadou (1000 lei) pentru repararea şi întreţinerea automobilelor, care, de asemenea, este valabil pentru un an.

Pentru copii

 Jocurile sînt cea mai bună opţiune pentru copii, mai ales dacă sînt instructive şi ajută la dezvoltarea abilităţilor micuţilor. Pe site-ul www.joc.md veţi găsi cu siguranţă cu ce să vă distraţi copiii, dar şi oaspeţii - jocuri istorice, militare, economice, de explorare, de familie, de logică etc. Plăcerea de a vă juca în familie în dimineaţa de Crăciun sau în vacanţa de iarnă vă va diminua bugetul familiei cu sume cuprinse între 250-1500 lei pentru un joc. De asemenea, părinţii pot alege dintr-o gamă variată de puzzeluri cu preţul între 30 şi 200 lei, în funcţie de mărime şi complexitate. Mai mult decît atît, www.puzzle.md vă propune să asamblaţi harta lumii, peisaje, imagini din poveşti, corăbii, animale, picturi faimoase etc. Pentru somnul dulce al celor mai mici membri ai familiei, www.maginbox.com recomandă proiectoare cu LED color: cer înstelat, cosmos sau ocean de la 120 la 220 lei pentru o bucată.

Universal

 Magia sărbătorilor de iarnă nu este completă fără zăpadă. Dacă natura nu va oferi cantităţi suficiente de zăpadă în acest an, atunci www.maginbox.com ne oferă o soluţie: cumpărăm praf cu 40 lei pacheţelul din care obţinem, prin amestecare cu apă, zăpadă artificială ca să decorăm casa în spiritul sărbătorilor. Acelaşi magazin on-line sugerează o serie de cadouri tari pentru oamenii care îşi petrec o bună parte a timpului în faţa calculatorului. Este vorba despre suport USB pentru căni ce permite încălzirea ceaiului fără a merge la bucătărie, ciupici USB ce se conectează la laptop pentru încălzirea picioarelor, tastatură flexibilă din silicon ce poate fi spălată fără grijă, ventilator USB, stick-uri memorie USB cu miros de fructe etc. Acestea pot fi achiziţionate la preţul de 100-300 lei bucata. Pentru petrecăreţii care stau nopţile prin cluburi, tricourile equalizer (350 lei pe www.suvenire.ucoz.ru) vor fi cireaşa de pe tort. Luminiţele equalizerului sînt activate de muzică sau chiar voce, mişcîndu-se pe ritmurile muzicii. Secretul este ascuns în nişte baterii micuţe, care nu încălzesc tricoul şi nici nu se văd.

Sfat de final

Indiferent de cadourile pe care le veţi face, nu uitaţi că felul cum le dăruiţi contează mai mult decît obiectul în sine. Apoi, nu vă lăsaţi pradă vînzătorilor care vă conving să cumpăraţi orice în preajma sărbătorilor. Există o zicală: de Crăciun cumpărăm cadourile anului acesta pe banii anului viitor. Mai bine este să vă planificaţi bine bugetul, astfel încît să nu intraţi cu datorii în noul an.■

Crăciun Fericit şi La mulţi ani!

 

Comentarii [4]

Comentariu
  • 27.06.2013 06:49:32
  • 07.07.2014 06:17:26
  • 20.08.2015 12:22:01
  • 16.10.2016 05:34:49

Adauga-ţi comentariu

© 2008 "Profit"

 

În cazul preluărilor materialelor de pe site este necesară indicarea sursei Profit.md
Sesiuni curente:
21
Afişări de site:
2506577
Vizitori unici:
5313194

WebArt Pro