Profitразделитель ссылочного текста №_12_2023, decembrie 2023

Salonul molDeco întotdeauna cu un pas înainte

Margareta MOCREAC | Afaceri de succes

Trăim într-o perioadă foarte agitată, plină de multe lucruri negative şi grav afectată de diferite crize. Tocmai de aceea este foarte plăcut să întâlneşti persoane optimiste, pline de încredere în propriile forţe, cu pasiune şi dedicaţie pentru ceea ce fac. Una dintre acestea este Stela Moldovanu, directorul artistic al salonului molDeco. Fiind cel mai mare salon de rame din Chişinău, unde se organizează cu regularitate diferite expoziţii şi evenimente de caritate, molDeco are scopul de a deveni un punct de atracţie pentru toţi iubitorii de artă şi frumos. Un plan destul de ambiţios, dar nu şi irealizabil, cel puţin, pentru Stela şi soţul său, Sergiu Moldovanu, proprietarii molDeco.

Salonul molDeco este o afacere de familie, iniţiată şi realizată cu succes de soţii Stela şi Sergiu Moldovanu. Ideea a apărut în anul 2003 când, fiind pasionată de broderie, Stela mergea la diferite ateliere în căutare de rame pentru lucrările sale. Dat fiind asortimentul destul de mic al acelor ateliere, ea s-a gândit să-şi lanseze propria afacere în domeniu. A contactat mai mulţi producători din străinătate, în special din Italia, pe care i-a convins să înceapă o colaborare, care ulterior s-a dovedit a fi una de succes. La început, majoritatea ramelor erau realizate de Stela şi soţul său, iar ceva mai târziu, când numărul comenzilor s-a mărit, a crescut şi numărul angajaţilor.

Dacă în anul 2004 molDeco închiria un spaţiu de doar 8 metri pătraţi în incinta hotelului Codru, atunci peste câţiva ani a fost deschis un salon pe strada Bănulescu-Bodoni, 57, iar în anul 2009 - salonul de pe bulevardul Moscova, 14/1, care în prezent este cel mai mare salon de rame din capitală. „Am mers cu paşi înceţi, dar siguri”, spune Stela Moldovanu, adăugând că planifică deja deschiderea unui nou salon în alt sector al oraşului.

Stela spune că nu se teme de concurenţă, deoarece aceasta te stimulează să lucrezi mai bine, să fii mereu în căutare de idei noi şi originale. În acelaşi timp, este sigură că molDeco are o mulţime de avantaje faţă de alte saloane de rame din Chişinău.


Stela MOLDOVANU: Avantajul cel mai mare îl constituie sortimentul foarte bogat, care nu există în niciun alt salon din Chişinău - peste 600 de modele. Mergem anual la diferite expoziţii internaţionale ale producătorilor de rame, înnoim sortimentul la fiecare 2-3 luni, astfel încât clienţii noştri să aibă posibilitatea să aleagă ceva absolut deosebit. Oferim reduceri semnificative, de 30% la ramele care se află de mai mult timp în stoc, iar pentru lucrările înrămate reducerile de preţ ajung până la 50%.

Un alt avantaj al salonului este nivelul înalt al calităţii şi deservirii, atmosfera creată - felul în care sunt expuse lucrările înrămate şi bijuteriile hand made marca Bia Bijou, realizate, de asemenea, în saloanele molDeco.

”În comunicarea cu clienţii molDeco, încercăm să mai facem un lucru extrem de important – să dezvoltăm gusturile acestora în materie de decor şi artă. Mulţi clienţi vin cu ideea fixă de a procura rame de un anumit tip sau culoare pentru că astfel s-ar combina cu mobilierul sau alte detalii din interiorul lor. Or, această abordare este una greşită”, spune directorul artistic al salonului, adăugând că pentru o înrămare reuşită este foarte important ca rama să se potrivească, în primul rând, cu lucrarea, să o scoată în evidenţă şi să creeze un tot întreg.

În opinia Stelei, moldovenii sunt un pic conservativi, crezând că toate ramele trebuie să fie la fel. „Noi încercăm să le demonstrăm că într-o încăpere este mult mai interesant  să păstrezi un anumit stil de rame, dar care pot să fie diferite după mărimi şi culori chiar”, mai spune ea.

Astăzi, molDeco deserveşte un număr impunător de clienţi, mulţi dintre care pot fi deja consideraţi fideli. În acelaşi timp, la moment compania nu activează la capacitate maximă, iar loc pentru creştere există.

”Ceea ce vindem noi este o ultimă etapă în realizarea unui interior. Moldovenii, fiind învăţaţi să investească foarte mult în interior - pereţi, uşi, mobilă - economisesc atunci când vine vorba de ultimul detaliu. Şi este o mare greşeală pentru că, de fapt, ultimul detaliu face interiorul. Dacă investeşti zeci de mii de lei în reparaţie, iar la sfârşit atârni pe perete o ramă ieftină, strici totul. Obişnuim să le spunem clienţilor că dacă nu dispun de bani pentru rama potrivită la o anumită lucrare, atunci este mai bine să aştepte, decât să aleagă una simplă. Deseori se întâmplă să reînrămăm lucrări care au fost înrămate mai ieftin pentru că la moment clientul nu avea bani, dar în final tot el este cel care plăteşte de două ori”, spune directorul artistic al molDeco.

Fiind o fire foarte pozitivă, Stela spune că nu-i place să vorbească despre lucrurile negative, inclusiv despre dificultăţile cu care se confruntă în afaceri, deşi acestea există. Ea susţine că ar fi mult mai uşor dacă statul ar ajuta businessul mic să obţină credite mai uşor, să acorde vacanţe fiscale celor aflaţi la început de cale şi, nu în ultimul rând, să prelungească automat autorizaţiile în cazul în care nu au intervenit schimbări, iar legea a fost respectată.■

 

Comentarii [11]

Comentariu
  • 21.05.2012 12:01:51 alina
    Frumoasa femei si cu initiativa. Bravo si mult succes.
  • 21.05.2012 12:34:50 Snur
    Sunt de acord ca este foarte si foarte frumoasa...
  • 21.05.2012 12:39:23 Oltsea
    Se vede ca este bravo!!!
  • 22.05.2012 05:37:15 Ion
    Imi place salonu!!!
  • 23.05.2012 09:05:15 Alexandra
    ma buc ur enorm ca in Moldova sunt oameni care gindesc pozitiv si incearca sa faca ceva, nu doar sa se plinga. Bravo, la mai mult si la mai mare!
  • 24.05.2012 04:47:10 Jenica
    un salon extarordinar de frumos ,isi merita pe deplin calificativul Salon de Arta , succese in continuare Stela si Sergiu
  • 27.04.2013 10:33:04
  • 24.12.2016 08:48:31
  • 20.12.2019 04:09:45
  • 31.10.2021 08:26:39
  • 26.06.2022 02:59:15

Adauga-ţi comentariu

© 2008 "Profit"

 

În cazul preluărilor materialelor de pe site este necesară indicarea sursei Profit.md
Sesiuni curente:
62
Afişări de site:
2518050
Vizitori unici:
5344920

WebArt Pro